Relatiecoaching of relatietherapie?

relatiecoaching almereJe weet dat veel mensen een relatie hebben of getrouwd zijn. Maar weet je dat één op de vijf mensen daarvan nadenkt om uit elkaar te gaan? En weet je dat minstens één op de drie relatiepartners gaan scheiden? Dat gaat natuurlijk niet over jou ;-).

Maar even serieus: lijkt het je nodig om een nieuwe start te maken in jullie relatie? Misschien is het voor één van jullie of voor beiden uitzichtloos. Dat is echter meestal niet zo. Ik help de sleutel te vinden om de poorten naar jullie geluk weer open te zetten! 

Als je twijfelt over je relatie is het belangrijk om na te gaan of die relatie voor jou nog waarde heeft. En soms kom je tot de ontdekking dat het beter is om te stoppen met de relatie.

Want de prijs voor besluiteloosheid is dat je jarenlang leeft met negatieve gevoelens. Soms knaagt het een heel leven lang over wat er mis was met je partner of met jezelf.

 

Uit elkaar gaan?

En tegelijkertijd gaan veel mensen uit elkaar terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Hier een voorbeeld hoe klanten mijn begeleiding hebben ervaren.

Nu drie jaar na onze scheiding, en vier gesprekken verder, kunnen we weer goed met elkaar overweg. Als we dit drie jaar eerder hadden gedaan waren we waarschijnlijk niet uit elkaar gegaan. Hier kunnen we jaren mee vooruit. Je bent een spirituele vader voor ons.
Ex partners.

Een paar vragen – die we aan elkaar kunnen stellen – zijn:

  • Is de relatie nog te herstellen?
  • Waarom denk je blij te zijn als de relatie zou beëindigen?
  • Wat geeft / gaf je energie in je relatie?
  • Denk aan de tijd dat alles tussen jou en je partner op zijn best was. Kun je dan zeggen dat alles tussen jullie toen echt heel goed was?
  • Kijk je uit naar nieuwe dingen in een nieuw leven waardoor je aan weggaan denkt?
  • Ben je bang voor nieuwe dingen in je nieuwe leven waardoor je overweegt om toch te blijven?
  • Als alle problemen in je relatie als bij toverslag waren opgelost, zou je dan toch twijfelen tussen uit elkaar gaan of blijven?

 

Relatiecoaching zonder vooroordelen

En zo zijn er nog vele vragen die aan de orde kunnen komen. Belangrijk is dat je daarover waardenvrij kunt praten. Dat er niet al een vooropgezette mening is gevormd bij degene waarmee je de dingen op een rij gaat zetten. Want dat merk je vaak bij buren, vrienden/vriendinnen, familieleden, ouders.

Een neutrale kijk en de deskundigheid om de juiste vragen te stellen zijn van groot belang. Het gaat om jouw leven en jouw toekomst. Een toekomst die er nu anders uit lijkt te zien dan waarmee je de relatie begonnen bent.

De relatiecoaching richt zich op het herstellen van je eigenwaarde. Daarna pas op wat de gemeenschappelijkheid voor jou/jullie toevoegt. Daarbij ligt het open of je wel of niet doorgaat met de relatie. Ik kies bewust voor de term relatiecoaching. Omdat relatietherapie er vanuit gaat dat er met jou als persoon iets mis is. Dat relatietherapie in staat is om jou (of jouw partner) als persoon te veranderen door in therapie te gaan.

Dat kan natuurlijk het geval zijn, maar in de meeste situaties is er sprake van communicatieproblemen. En voor communicatiemisverstanden heb je geen relatietherapie nodig. Dan is relatiecoaching voldoende en laagdrempeliger.

Mocht het zo zijn dat er therapie, in dit geval relatietherapie nodig is dan hoef je daarvoor niet bij een ander aan te kloppen. Door de jarenlange ervaring en achtergrond als therapeut kan ik daarin ook voorzien.

 

Driedaagse relatiecoaching

Speciaal voor relatiepartners is er ook in Almere een mogelijkheid om een intensieve driedaagse relatiecoaching te volgen. Eventueel begeleid door een man en vrouw samen!

Daarmee kunnen jullie een nieuwe start maken in jullie relatie. Misschien lijkt het voor een van jullie of voor beiden uitzichtloos. Maar blijkt dat helemaal niet zo te zijn. In een sfeervolle en huiselijke omgeving kunnen jullie ervaren hoe het is om een liefdevolle relatie te hebben.

Een kortdurend, intensief traject brengt een enorme focus op jullie relatie en zorgt daardoor voor grote positieve veranderingen. Met deze investering voor jullie relatie bereik je in drie dagen ontzettend veel met blijvend resultaat.

Meer weten: hier klik je door naar het contactformulier.