Inspiratie


Visie

Ik inspireer (begeleid) mensen om zich tot een krachtig (waarachtig) wezen te ontwikkelen in verbinding met zichzelf en hun omgeving. Dat doe ik niet alleen bedrijfsmatig, maar ook maatschappelijk.

Loopbaancoach en lifecoach Eelco van der Wal

foto: Elsje van Dijk 2019

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Op basis van deze visie besteed ik 1 dag per week aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Hiermee wil ik een bijdrage leveren aan het versterken van de samenleving door het creëren van een positief (opvoed)klimaat door en voor buurtbewoners.

Enkele rollen uitgelicht:

Activiteiten voor het Centrum voor Jeugd en Gezin

Graag sta ik met mijn ‘poten in de klei’. Als cursusleider Positief Opvoeden voor ouders ben ik actief in en rond Breda. Voor sportverenigingen heb ik met een co-trainer de training Positief Coachen ontwikkeld op basis van de uitgangspunten van Triple P (Australië).

Incidenteel begeleid ik voor het CJG gescheiden ouders om de omgang met elkaar te verbeteren. Met als resultaat een stressvrije omgangsregeling voor de kinderen.

Eigen Kracht

Activiteiten die ik voor de Stichting Eigen Kracht Centrale heb gedaan brengen me in contact met “multiprobleem” en “GGZ” gezinnen. Ze benaderen daardoor hun sociale netwerk om – zonder professionals – oplossingen te vinden voor de situatie waarin ze verkeren.

Daarnaast houd ik me bezig met grotere groepen die met elkaar in onmin zijn geraakt. Een voorbeeld is een 55-plus appartementengebouw met 46 woningen verdeeld over 5 etages. Naast een veertigtal bewoners met een gemiddelde leeftijd van 82 jaar, wonen er ook 10 bewoners van middelbare leeftijd vanuit een zorgkliniek; zelfstandig, maar onder supervisie van professionals. Er waren hoogoplopende conflicten (banden lek steken door de ‘oudjes’, met een scootmobiel iemand aanrijden, vuilniszakken voor de deur terugzetten, etc.). Door interviews met alle bewoners en een centrale bijeenkomst zijn er ‘normale’ omgangsafspraken gemaakt en nieuwe sociale initiatieven voor de toekomst opgezet.

Overige rollen (selectie)

Voorzitter Bewonerscommité Muizenberg Breda

Stichtend lid voor de Belgische vzw ALIVE: Authentiek Leiderschap in Verbondenheid & Empathie

Op organisatieniveau voel ik me verwant met het Rijnland Model en Slow Management: http://www.delimes.nl/

Organisator en uitvoerder met Nika Leunens in België (Halle-Brussel) en Nederland (Breda) van bijeenkomsten in het kader van de “Cities of Light”.

Begeleider Student Companies voor de afdeling Small Business Management van de Avans Hogeschool Breda vanuit de Stichting Jong Ondernemen (tot medio 2013)